Thursday, July 24, 2008

Junailua

Tänään vetäisin ensimmäisen ässän hihasta ja ajelin junalla Oldersburgiin. Jo pelkän lipun ostamiseen meni aikaa kun rautatieaseman infossa ei osattu englantia ja lippuautomaatin käyttö osoittautui ylivoimaisen vaikeaksi tehtäväksi. Lopulta löysin aseman nurkasta miehitetyn lipunmyyntipisteen. Sain hommattua lipun kymmenen minuutin kuluttua lähtevään junaan. Pieni kiire tuli hakea pyörä aseman ulkopuolelta ja taiteilla yhdistelmä alas jyrkkiä rappusia asemalaiturille. Juna kulki Bremeniin josta otin jatkoyhteyden Oldenburgiin. Bremenin junassa oli hyvin tilaa polkupyörälle, sillä polkupyörävaunussa oli minun lisäkseni vain kaksi muuta pyörää. Jatko yhteyden polkupyörävaunu oli taas aivan täynnä. Jotenkin onnistuin kuitenkin ahtaamaan pyöräni mukaan.

Tänään minun oli tarkoitus viettää lepuuttaa polveani Oldensburgissa, mutta asemalle tultuani pyöräily vaikutti paljon hauskemmalta kuin kaupungissa kiertely joten ei muuta kuin polkemaan. Alkumatkasta polvi ei ollutkaan kauhean kipeä, mutta viimeiset kilometrit ennen leirintäaluetta olivat melko tuskaisia. Harmittaa pirusti kun lievässä myötätuulessa ja auringonpaisteessa olisi mennyt helposti yli 150km. Nyt matka tyssäsi 70km kohdalla.

Täältä Werltestä löytyi suht halpa telttapaikka yhteensä 6€:lla, minkä lisäksi suihku on ilmainen ja jonkinlainen suojaamaton wlankin löytyi.

Huomenna yritän polkea Meppenin kautta Alankomaiden puolelle ja etsiä sieltä majoitusta mikäli polvi sen vain sallii. Pirun kipeä se on kuormituksessa, mutta mitään turvotusta tai punoitusta siinä ei näy, joten tuskin on kovin vakavaa?

Saksan alueen tiekartasta ei enää huomenna ole apua, joten camping alueen etsiminen menee pieneksi lottoamiseksi.

70,56km
3:37:35
24,45km/h (kaupunkiajo poistettu)

Radiohiljaisuus jatkuu.

No comments: