Thursday, August 7, 2008

Milano


Viimeinkin perillä. Pyörä on jo kotimatkalla ja hostelli varattu sunnuntaihin asti, joten on aikaa hengähtää.

Edellinen postaus taitaa olla Luxemburgista. Välissä on tapahtunut kaikenlaista, josta kasaan tähän pikaisen koosteen. Luxemburin pohjoisosasta matkasin kohti Nancya Luxemburgun ja Saksan rajaojaa pitkin. Loikkasin useamman kerran Saksan puolelle ja myös seuraavan yön vietin Saksassa. Seuraavana päivänä polkaisin Metzin kautta Nancyyn asti koska matkalla ei ollut yhtäään Camping aluetta. Tämän reissun jälkeen olin melkoisen hajalla kun Nancyn leirintäalue sijaitsi kaiken lisäksi korkean mäen päällä. Nukahdin välittömästi leiriytymisen jälkeen ja heräsin jo kuudelta aamulla :o

Aamupäivän kiertelin Nancya ja kävin ostamassa lisää lukemista. Alun perin olin hakemassa sijoittamiseen liittyvää kirjallisuutta Amsterdamista ostamani Rich dad poor dad kirjan jatkoksi, mutta kaupasta löytyi vain fiktiota. Päädyin lopulta ostamaan Defoen Robinson Crusoen.

Nancysta ajelin kohti etelää, tai ainakin yritin, mutta seurauksena oli n. 20km pummi ennenkuin pääsin oikealle tielle. Tavallaan koko päivän polkeminen oli turhaa sillä otin seuraavana aamuna junan Epinalista takaisin Nancyyn, josta jatkoin Baaselin kautta Milanoon. Pienet vastoinkäymiset jatkuivat sillä Baaselissa spora yritti raiskata minun kärryäni tehden pienet skraidut sen kylkeen. Käväisin siis Baaselissa kaupunkikierroksella kun junanvaihtoon oli aikaa reilu 2h. Kun juna viimein oli lähdössä minulle ilmoitettiin ettei kyseiseen junaan voi ottaa polkupyörää mukaan. Takaisin lippuluukulle ja sain vaihdettua lipun maisemajunaan, joka oli perillä Milanossa 00:05. Alppien läpi meneminen olikin reissun kohokohta. Koko valoisa aika meni suu auki vuoristoa ihmetellessä. Sveitsiin on joskus päästävä vaeltelemaan. Lippu oli ehkä parhaiten sijoittamani 116€.

Milano näytti heti kauniit kasvonsa parin minuutin pyöräilyn jälkeen. Etsin ensin erästä hostellia, mutta alueelta löytyi vain graffiteilla koristeltu betonibunkkeri, jonka lähimaastossa päivysti kaikenlaisia yrttikauppiaita ja liftareita korkeissa koroissaan. Päädyin lopulta ajamaan kaupungin laidalla olevalle camping alueelle, jossa kolistelin teltan pystyyn kahdelta aamuyöstä.

Tänään ajelin n. 30km etsien turhaan aiemmin googlesta katsomaani postitaloa. Lopulta löysin postin läheltä keskustaa jossa selvittelin pyörän postitusmahdollisuuksia, eli lähinnä valistin postitätiä mitä heidän nettisivuillaan sanotaan. Hain läheisestä urheiluvälinekaupasta ison pahvilaatikon ja levitin tavarat kadulle. Ennen pakkausprosessin aloittamista sain tietää minulla olevan aikaa vain 60 minuuttia postin sulkeutumiseen, joten kiirettä piti. Ilmeisesti Milanossa ei nähdä aivan joka päivä trikooasuista miestä heilumassa puukon kanssa kadulla, sillä keräsin jonkin verran kummastelevia katseita. Paketti oli valmis tasan 60min kuluttua, joskin vaati vähän lisäteippausta postitoimistossa. Saa nähdä missä kunnossa paketin sisältö on kotiin päästyään.

Nyt majailen ostello Piero Rottassa sunnuntaihin asti.

2 comments:

bileet said...

"graffiteilla koristeltu betonibunkkeri" No se oli just se mun suosittelema :D

Stazzy said...

"Tämän reissun jälkeen olin melkoisen hajalla kun Nancyn leirintäalue sijaitsi kaiken lisäksi korkean mäen päällä."

Olen ollut töissä mainitulla leirintäalueella ja poljin sinne pyörällä viitenä päivänä viikossa.
Puolet siitä kesästä oli 30 asteen helle ja toisen puoliskon satoi.

Ei ole ikävä.