Wednesday, July 23, 2008

Elossa


Se siitä blogin päivittämisestä joka päivä. Näillä datasiirto hinnoilla ei ole nettiin mitään asiaa 3G verkossa.

Toinen matkustuspäivä kului siis lautalla, josta illalla poljin Rostockin keskustaan Philippin ja hänen tyttöystävänsä asunnolle. Philipp tarjosi majoituksen lisäksi aamupalan, paikallista olutta ja ADACin 1:200 000 autokartat Saksan pohjoisiin osiin. Aamupäivästä kävin Rostockissa ostamassa Ortliebin etulaukun pyörääni, johon saa näppärästi myös kartan näkyville. Nopeuttaa huomattavasti matkantekoa, kun kartta on jatkuvasti näkyvillä.

Lähtö Rostocista viivästyi aikalailla ja pääsin matkaan vasta kahdelta iltapäivällä. Valitsin pohjoisen kautta kiertävän reitin rannikkoa pitkin. Alun 15km menikin mukavasti 35km/h keskinopeudella myötätuulen avustuksella, mutta lopun matkaa sama tuuli puhalsi vastaisesti. Maisemat olivat upeat, mutta pyöräteissä olisi ollut toivomisen varaa. Etenin n. 16km/h hampaita irvistellen. Päädyin lopulta yöksi Wismarin takana olevalle leirintäalueelle. Olisin jatkanut pidemmälle, mutta alkoi tulla pimeä. Matkaa kertyi 98km kolmannelle päivälle.

Neljäntenä päivänä starttasin aikaisin päämääränä Hampuri. Tuuli oli tyyntynyt ja 150km matka tuntui palalta kakkua. Hieman enne Ratzeburgia alkoi kuitenkin polvia jomottaa, joten päätin jäädä paikalliselle campin alueelle yöksi. Käväisin iltapäivällä vielä ylimääräisellä 15km verryttelylenkillä katsastamaan kaupunkia. Camping alueelle sain naapureikseni ryhmän 16-vuotiaita poikia jotka olivat tulleet viikon "kalastus" reissulle. Elämän ääniä kuului siis pitkälle yöhön.

Aamulla starttasin taas aikaisin kohti Hampuria, jossa majoituin Ranskalaisen Sylvainin asunnossa. Päivän polkemiset oli aikamoista sunnuntaipyörittelyä, kun polvet valittivat lähes joka polkaisulla. Vauhti oli 17km/h suht tasaisessa maastossa ja sykekeskiarvokin taisi jäädä alle 100:n joten tätä voi tuskin treeniksi laskea. Tässä maantiepyörässä ei oikein vaihteet riitä alle 15km/h vauhteihin, joten ylämäissä ja kiihdytyksissä polviin kohdistyy melkoinen rasitus. Ostin nyt kokeeksi yhden polvituen, mutta saa nähdä onko siitä mitään apua tähän vaivaan. Koko iltapäivä menikin Hampuria kierrellessä. Otin jopa yhden hienon turistikuvan Reeberbahnilta, mutta jotenkin onnistuin kadottamaan sen kännykästä. Yritän kaivaa sitä vielä jostain muistikortin syövereistä paremmalla ajalla. Tämän päivän olutmaistelut on nyt maisteltu ja on aika mennä nukkumaan. Huomenna harkitsen junamatkaa.

Päivät lukuina:

Helsinki - Rostock
15km
50min

Rostock - Wismar
98km
5h 49min
16,85km/h

Wismar - Ratzeburg
81km
4h 40min

Ratzeburg - Hamburg
69km
4h 01min
17,1km/h

P.S. kirotusvireet on saksalaisen näppäimistön syytä.

No comments: